Prairie Pig, Heimwee & Duckhunten!
Door: Nikki
Blijf op de hoogte en volg Nikki
24 December 2009 | Verenigde Staten, Rathdrum
Vorige week was Prarie Pig! Wij streden tegen Postfalls, een andere highschool in de buurt. Het gaat om verschillende dingen. Wie het meest geld ophaald voor het goede doel is het grootste punt. Daarnaast gaat het om the game op vrijdag. Het is de varsitiy boys en girl basketball games. Welke school de meeste mensen heeft verkleed in de schoolkleuren, wie er de meeste ‘spirit’ heeft. Oftewel wie er het meest, hardst en langst schreeuwt. Of we sportief zijn in ons spel en als de tegenstander punten krijgen niet ‘boeeee’ roepen. En we hebben weer een lipsync, ik weet niet of jullie je dat nog herinneren. Het was de dans waar je mee zingt op de muziek.
De week begon met spirit week! Oftewel weer elke dag verkleden. En natuurlijk was ik weer elke dag verkleed! Het was weer erg lache. Er was 80s day, feestdagen, good vs bad, western en green- gold en white natuurlijk. Op maandag(jaren tachtig) waren bijna alle meiden verkleed. Veel haar, blauwe oogschaduw en staarten op de zijkant van je hoofd. Shawnea wilde een staart boven op me hoofd zetten, maar dat vond ik iets te veel van het goede. Sonora liet het wel toe en had een enorm grappige jumpsuit van haar tante aan. Wat haar tante echt had gedragen en wat echt gaaf was in die tijd! HILARISCH! Met feestdagen dag was ik verkleed als kerstkadootje, inpak papier om me heen gerold en een strik om. Et voila! Haha. Er waren veel als elf verkleed(helper van de kerstman) ook zag je cupido(valentijnsdag) en veteranen, van veteranen dag. Woensdag was het good vs evil day. Megan, een vriendin van mij, had zich nog helemaal niet verkleed dus we zouden samen wat verzinnen om als duo te gaan. Na school zijn we naar de winkels gegaan en hebben spullen gekocht zodat we engeltjes konden zijn woensdag. Daarna moest ik natuurlijk nog eerst me cardio doen voor me dieet. En daarna naar haar huis, ik bleef bij haar slapen. Het was behoorlijk mislukt, dus we hadden geen vleugels. Maarja iedereen zag dat ik een engel was:P. Op deze dag was iedereen erg creatief. Me favoriet is Gorilla(bad) vs Banaan(good). Echt super grappig! Kijk maar op de foto’s!
Donderdag was BPA regionals. BPA staat voor Business Professionals of America. Ja het klinkt echt suf, maar het is best leuk. Het is een club op school en je kiest dan twee onderwerpen. Dat ga je oefenen en daar maak je dan in de meeste gevallen een test van. Eerst regionaal, daarna tegen de hele staat en daarna tegen heel amerika. En wat je wint? Een trip naar de hoofdstad van je staat en dit jaar zijn de nationals in Las Vegas! En het staat erg goed op je cv.
Maargoed je was daar de hele dag. Ik moest een kleine presentatie houden en voor de rest hadden we gewoon de ‘prijs’uitreiking. En ik was 4e geworden me docent denkt van de 20 of meer! Er stond zelfs op dat ik voor de staat gekwalificeerd was, maar dat was een foutje. Jammer! T/m derde plek was naar state. Maja ik was erg trots, want had erg veel moeite met de taal, al die begrippen.. Mijn vriendin had eerste plek in speech en derde plek in payroll dus ze gaat voor twee dingen! Echt gaaf!
Alsnog gaan we in maart met ze alle naar de hoofdstad van Idaho voor drie dagen. Erg leuk!
En dan vrijdag was het prairie pig! Elke les was 20 minuten lang. Om tien uur hadden we een assemble. En om 12.30 waren we al uit! We gingen lunchen bij vrienden en keken een film. Om 3 uur moest ik opschool zijn voor de cheerleaders. Want ik mocht ook cheeren voor de game! Echt super gaaf!! Om half 6 begon de wedstrijd van de meisjes. Het publiek was echt ongelovelijk. Iedereen was super hard aan het schreeuwen de hele avond! Er werden dingen door het hele publiek geroepen als: ‘We got spirit, yes we do, we got spirt, how about you?’ En dan ging Postfalls dat terug schreeuwen. Postfalls was aan de ene kant van de gymzaal en Lakeland, wij aan de andere kant. Alle cheerleaders moeten ervoor zorgen dat het publiek continue dingen blijft roepen. En dat was dus erg leuk om te doen en ervaren. We verloren de beide wedstrijden, maar dat was niet het grootste ding om de prairie pig uiteindelijk te winnen. Onze lipsync was echt super leuk!
Toen kwam de directeur van Lakeland en maakte bekent wie er had gewonnen. LAKELAND! Wij hadden gewonnen! Iedereen rende naar het midden van de gymzaal en schreeuwe en sprongen. Het was echt super! Dit is zegmaar het event van het jaar. Veel leuker dan homecoming enso! Het was echt super gaaf. De HELE school was daar!
Zondag en maandag kwam de familie uit Colorado aan. Broer van shawnea en zijn familie. Shane, Karen met vier kinderen; Clayton(6), Morgan(5), en de tweeling babies van 1 jaar Preston en Logan. Echt super schattig! Maandag kwamen Grandma Cyndi(wie ik had ontmoet vlak na mijn aankomst) en Grandpa Gil.
Ik was erg moe en viel inslaap op de bank dus Brett bracht me naar huis. Daar begon ik enorm te huilen. Ik pakte me boek met herinneringen van jullie erbij en toen werd het helemaal niks meer met mij:P Toen ze thuis kwamen, kwawen Shawnea en Sonora me kamer binnen en trooste me. Ze kwamen gelijk met chocola binnen:P Nu gaat het wel weer beter. Voel me nogsteeds best raar, maar wordt goed bezig gehouden. Soms zou ik gewoon willen dat ik jullie kon zien en kon knuffelen.
Maandag hebben Karen, Shannel, Sabre en ik kerstkadootjes gekocht. Sabre was ook weer met dit echt precies als peggy! Ongelovelijk. Haha. Vanaf dat de familie aankwam tot volgende week maandag eten we elke avond met ze alle(20e). Erg gezellig dus! En ik smelt helemaal als ik de baby’s zie! Zoals jullie waarschijnlijk niet anders verwacht hadden:P haha.
Een maand geleden hadden Shawnea en ik met iets een fotoshoot gewonnen. En dinsdag morge werden de foto’s genomen. Ik had een paar foto’s van mij alleen en de rest verschillende foto’s met de familie. Er zijn een paar best leuke foto’s uitgekomen. Dinsdag gingen Chantel en ik naar de film met Clayton, Morgan, Sabre en Lexi. De princes and the frog. Erg schattig. Daarna gingen we met de hele familie uit eten. En na het eten over de stijgers wandelen waar die mooie lichtjes zijn! Ik heb natuurlijk foto’s gemaakt, maar het ziet er lang niet zo gaaf uit als in het echt!
En gister(woensdag) ging ik DUCKHUNTEN! Om 6 uur ’s ochtends vertrokken Brett en ik naar Wade. En vanuit daar vertrokken we duckhunting met Shane, Wade, Clancey, Brett en ik(jaaa.. het enige meisje)! Het was een erg mooie rit. We waren weer erg charmant verkleed maar zo dat we gewoon in het water konden lopen zonder nat te worden. We zetten neppe eenden uit in de rivier. Zoeken een plekje in het riet zodat je een beetje beschut ziet. En afwachten. Ook hadden twee honden mee. Onze en die van hun. Zodat ze de eenden ophalen uit het water. Er waren niet erg veel eenden maar genoeg om er een paar te schieten. Uiteindelijk waren er 4 raak. En het was natuurlijk erg grappig om dat naar nikki toe te gooien zoals de mannen die dit lezen wel zulllen begrijpen.. haha. En ik maar gillen. Toen ze schoten trilde de hele grond. Ik voelde me echt in het leger ofso. Zelf kon ik niet schieten omdat ik geen licentie heb. Brett heeft me wel beloofd dat hij me binnenkort leert schieten als ik dat wil. Erg gaaf! Volgende week gaan ze weer, dus ik denk dat ik dan weer mee ga! Het was erg leuk. Het vroor een beetje, maar het was niet te koud. Soms moest je gewoon weer even rondlopen om warm te worden. Om 3 uur waren we weer thuis.
Vandaag kwam Grandpa Hunt(vader van Shawnea) aan. Hij kwam totaal onverwachts en verkleed als dakloze. Hij liep maar heen en weer door de straat. Iedereen in Shannels straat belde iedereen dat er een gekke man in de straat liep. De politie was gebelt. En iedereen was in de stress, bleek het hem te zijn! Haha. Het was leuk om hem te ontmoeten. Morge gaat hij alweer weg. Hij lijkt echt ontzettend op opa(kelderman). Echt niet normaal. Hij vroeg zelfs of ik al een vriendje had. Haha!
Ik heb behoorlijk wat foto’s maar ik doe eerst maar dit deel want moet de rest nog allemaal op de computer zetten. Ik doe die andere er na de kerst wel bij! Oh en de link van de vorige staat er ook bij. Als die hem niet goed kopieerd als vorige keer, kopier en plak de link:)
Blog 10: http://picasaweb.google.com/Nikkiinamerika/Blog10?feat=directlink
Blog 11: http://picasaweb.google.com/Nikkiinamerika/Blog11?feat=directlink
En dan vanavond kerst avond!
Ik wens jullie allemaal een hele fijne kerst! Wat gaan jullie doen met de kerstdagen? En wat zijn de plannen voor oud en nieuw? Ik hoop voor jullie dat er nogsteeds sneeuw ligt in Nederland met de kerst!
MERRY CHRISTMAS! Liefs Nikki
24 December 2009 - 08:54
Nienke > POST FALLS :
Hee Nikki !
Dat was me toch een gebeuren, dat Prairie Pig.. Ik vond het supergaaf ! Wel erg jammer natuurlijk dat we verloren. We waren er zo zeker van dat we wel zouden winnen, met de 2 gewonnen basketballgames, de lipsync die volgens mij behoorlijk tof was doordat het ons publiek meedeed? en onze cheerleaders waren ook beter dan andere jaren. Jullie hebben wel heel veel cheerleaders zeg! Ik had geen stem meer over, vrijdagavond en zaterdag.. We got spirit, yes we do ! Haha. Anyways, gefeliciteerd met jullie overwinning haha. Next year Post Falls will bring the Pig home. (a). -
24 December 2009 - 09:16
Kelly:
Papa is weer zeer blij met je blog. En natuurlijk heb je weer bijna NIKS beleefd. Fijne dagen je hebt gelukkig genoeg afleiding!! We denken aan je Kus Kelly -
24 December 2009 - 09:36
Eva:
Pfoehhhh zeg, je blijft van de ene maffe belevenis in in een ander terechtkomen. Zo ben je aan het verkleden en ben je een onschuldig kerstkadootje of engeltje, dan sta buiten tussen schietende mensen te gillen en dan hé ja....toch dan lig je uitgeteld op de bank. Gek he? Ik dacht al dat die energie van jou eindeloos was, maar nee, zo af en toe is het op.
Niet gek dat je soms even emotioneel bent. Heerlijk dat je dan dat boek hebt om in te kijken en dat je er lekker bij kan huilen. Fantastisch dat er daar schaaten van mensen om je heen zijn die de armen om je heen slaan ! Lieve Nikki, dappere nicht, zo af en toe moet je je lijf en hoofd even tot rust laten komen.
Hele mooie kerst gewenst waar je nog vaak aan terug kan denken. Kus van Jan en Eva -
24 December 2009 - 10:27
Jennifer:
Wat zitten er ontzettend grappige foto's bij!
Ik hoop dat je een leuke kerst hebt en ben ook benieuwd of het erg anders gevierd wordt dan in Nederland. Hier ligt trouwens nog sneeuw, maar het begint wel te smelten. Vanavond gaat het ijzelen dus ben benieuwd:p.
Hele fijne kerst en op naar de zelfgebakken appelbeignets en oliebollen!(k) -
24 December 2009 - 12:38
Coentje:
Hey nikos, bijna alles wel dus lees ik. Ja ik snap wel dat je ons allen mist hoor want wij zijn zo leuk, maar je hoeft je geen zorgen te maken ooit kom je terug, zo moet je hetmaar zien. Maar leuk al die verhalen van je, ja Job schrijft niet zo veel, maar met hem gaat het ook goed, toch wel echt anders dan wat jij mee maakt. hij heeft ook nog helemaal geen sneeuw. maar maakt wel veel mee. Met mij gaat het ook goed, ben aan het leren voor mijn tentames die heb ik over 3 weken maar die wil ik graag halen. Ik merk ook dat mijn lichaam veel moeite heeft om rust te vinden heb elke dag veel spierpijn door al dat sporten, dus eindelijk ff rust. En kerts avond is bij ons rustig gaan film UP kijken en morgen en ovemorgen kerstdinee. En met oud&nieuw zit ik lekker in de Sneeuw in Oosterrijk vet chil moet wel werken als Snowboard leraar maar voor de rest super chil. Ik Hoop je binnen kort weer een keer te spreken lijkt me leuk. Nou sterkte nog daar en als je iets kwijt moet kan je altijd bij mij terecht. Groetjes Coen en hou je taai. -
24 December 2009 - 16:37
Thilly & Marianne:
Hé studeer je nog wel Nikki?????? Tjeeeeetje.....we worden al moe bij het lezen (maar niet heus hoor!). super leuk klinkt het enne: een beetje heimwee is gezond hoor, dan besef je ook weer eens hoe lief we toch eigenlijk zijn hé??????? Coco gemaild (oma kreeg het niet goed voor elkaar om de link te zenden naar haar mailadres) en nu maar hopen, dat ze je terugmail, zou tof zijn!! Heb haar verteld dat je het erg leuk zou vinden! Have a fantastic Xmas and a 2010 dat niet meer stuk kan!! Liefs T & M p.s. je kerstwens ontvangen: mooi en sfeevol en leuk geschreven!! KUS! -
25 December 2009 - 12:51
Bianca:
Wauw Nikki, ga je ook weleens in gewone kleren naar school, het klinkt als een grote aaneenschakeling van verkleedpartijen! Wel leuk om mee te maken, hoe alles echt om die school draait. Leuke hoor.
26 December 2009 - 15:33
Zinzi:
Hey Nikki! Jij ook een hele fijne kerst.
Knap dat je 4e werd! Was het een grote presentatie? Of voor een kleine groep?
Probeer er zoveel mogelijk van te genieten, maar praat ook maar lekker je heimwee van je af. Voor je t weet ben je weer hier en is het alsof dit jaar al weer lang geleden is!
Liefs, ZZ -
28 December 2009 - 10:48
Annika:
Hey Mop! heb je een beetje heimwee...! Nou je komt sneller terug dan je denkt en als je weer in Ned. bent denk ''O zat ikimaar in Amerika!! En doe veel leuke dingen maar daar hoef ik me geen zorgen over te maken lees ik weer! Jaa het had erg gesneewt vooral de dag dat ik 's vond naar duitsland ging naar me familie. We waren echt bang dat ons vliegtuig niet zou gaan maar gelukkig moest ik in de avond dus toen had het niet meer zo erg gesneeuwt en was de vliegtuigbaan eindelijk weer open. dus we hebben gelukt gehad... Op kerstavond met ik met me familie en OPa en Oma en OOm naar de kerk geweest daarna hebben we wat gegeten en dan Kadoooo's uitgepakt! Verder ben ik de 1ste kerstdag naar me andere Tante en OOm geweest maar die wonen 2 uur verder dan me Opa en Oma. We hebben daar ook geslapen en de beste vriendin van me moeder ging ook mee want zij is uit elkaar gegaan afgelopende jaar dus voor haar was het wel fijn. de volgende 2de kerstdag ben ik met weer met me opa en oma gegeten met de oom en tante waar ik slaap was ook gezellig dus het was alleen maat leuk. met Oud en nieuw ga ik waarschijnlijk met Jacqueline en Tamara en nog wat mensen iets doen.. Coentje is dan een week snowboarden duss lekker rustig en me eigen gang gaan doen! dUSS ben benieuwt weer naar je volgende verhaal!
Gelukkig liefdevol sportief 2010 gewenst!
Kuss Annika -
28 December 2009 - 10:48
Annika:
Gelukkig liefdevol sportief 2010 gewenst!
Kuss Annika -
28 December 2009 - 15:49
Marjo:
hallo Nikki,
ik kan me voorstellen dat je heimwee hebt naar het saaie Nederland. Als ik lees wat jij allemaal meemaakt: daar wordt je toch helemaal moe van. Volgens mij heb jij genoeg verhalen voor de komende 10 jaar !
Inmiddels is de sneeuw hier weer weg en is het een kerstvakantie zoals de meesten: grauw, koud en regenachtig.
Een goed 2010 en nog heel veel plezier in Amerika, liefs, Marjo