First schoolweeks and many more! - Reisverslag uit Rathdrum, Verenigde Staten van Nikki Kelderman - WaarBenJij.nu First schoolweeks and many more! - Reisverslag uit Rathdrum, Verenigde Staten van Nikki Kelderman - WaarBenJij.nu

First schoolweeks and many more!

Door: Nikki

Blijf op de hoogte en volg Nikki

18 September 2009 | Verenigde Staten, Rathdrum

Nou hier is me derde blog! Er is weer super veel gebeurd dus het wordt weer een veel te lang verhaal maargoed!

Vrijdag 4 september ben ik naar Silverwood geweest. Het is een attractiepark en waterpark in een. Ik ging met Jesse, Sonora & Sebra. Er waren erg leuke attracties! Ook een attractiee letterlijk uit Chicago. Die was eeeenng! Ook zijn we rond 6 uur in bumper bootjes geweest. Van die bootjes waarmee je elkaar nat kan spuiten. En je er zijn ook mensen die van de zijkant kunnen spuiten. Gelukkig kwam Chantel net aan toen wij erin gingen en ging aan de zijkant staan spuiten! We kwamen we er helemaal doorweekt uit en hadden het de rest van de avond verschrikkelijk koud! De zon was al onder dus het werd maar niet droog. Rond 1 uur kwamen we aan in het park en om 10 uur ’s avonds werden we weer opgehaald! Ohja en ik bestelde een ijsje met twee bolletjes. En ze bleef maar bolletjes scheppen dus ik zeg hooooooo ik wil er maar 2! Zegt ze, ja dat zijn er twee. Ik denk dat het in totaal ongeveer 12 bolletjes waren ofso. Echt niet normaal! Haha.

Zaterdag 5 september had ik dagje met Chantel. Eerst samen fitnessen. Gedoucht en gegeten en toen naar Coeur d’Alene down town. ZOOOO MOOOI! De foto’s staan op haar camera en kan ze niet mailen ofso vanaf college! Dus heb alleen een paar vage van mijn mobiel. Maar het was zooo moooi! Eerst zijn we winkeltjes gaan kijken. Daarna door een resort heen gelopen. Daar was een haventje. Daaromheen gelopen (dus lang soort van op het meer) terwijl de zon onderging. Het was zo mooi! We hebben daarna wat rondgereden en ze heeft me wat plekjes laten zien. Ze liet me ook een paar rotsen zien waar ze in de zomer vaak vanaf springen. Echt gaaf! Ze vertelde me dat Oprah Winfrey hier een soort van appartement heeft, omdat dit een van de mooiste plekjes is van Amerika! Veel celeb’s schrijnen hier te komen. En Chantel vertelde me dat dit met Kerstmis absoluut de beste plek is om te zijn en dat we dat ook zeker zullen zijn. Daarna boodschappen gedaan en cake gebakken en film gehuurd en gekeken.

Eerste schoolweek!
Dinsdag 8 september was THE BIG DAY. Mijn eerste school dag op een amerikaanse high school! Ik had er echt super veel zin in! Uiteindelijk was de eerste schooldag helemaal niet zo leuk en echt een chaos. A crazy day! Het begon met US History. Uiteindelijk bleek mijn rooster veranderd en had ik spaans moeten hebben. Dat betekend dat ik 2 keer US History moest volgen die dag.. Het goede nieuws is dat ik nu spaans heb wat ik echt leuk vind tot nu toe. Het 2e uur had ik Art. Ik bleek art te hebben met clancey[neef van bijna 16] dus ging bij hem en zijn vrienden en 1 meisje zitten. Daarna had ik English. Tijdens English had ik mijn schoolfoto. Omdat ik een cheerleader ben moesten we de kleuren van de school dragen(green/gold/white) en voor de foto dan snel omkleden. En na English heb ik 1st lunch. 1st lunch betekend normaal gesproken de lunch voor alle Freshman en sommige Sophmore. Welke lunch je hebt ligt aan of je docent van je 4e uur 1st of 2nd lunch heeft. Mijne heeft 1st dus ik heb ook 1st lunch. Ik kende helemaal niemand. Door Senior meeting(Iedereen had Advisory en de seniors en exchange students Senior Meeting. We krijgen daar informatie over Graduation in de gymzaal. De eerste week hadden we het elke dag. Het duurt een half uur. Nu alleen nog maar op dinsdag.) had ik maar 5 min. lunch dus echt een groot probleem was het niet. Maar leuk was anders en je voelt je toch ongemakkelijk. Alles is anders. En ook nog andere taal en niemand die je kent. Ze zijn ook allemaal veel jonger dus om nou bij ze te gaan zitten leek me ook niet echt leuk. Ik was benieuwt hoe ik dit de volgende dagen zou gaan doen. Ik at snel mijn pizza en ging door naar mijn volgende les. Ik had daarna nog Accounting, probeer eerst accounting 2 omdat ik al m&o had in NL. US History voor de tweede keer en psychologie. De psychologie docent vond ik maar raar. Het leek me wel interessant maar niet met haar. Dus na school probeerde ik mijn rooster en lunch te veranderen. Ik koos opnieuw(door spaans was het uit mijn rooster) voor Interactive Media. Een vak waar we in de klas per dag filmpjes gaan maken die in de school worden uitgezonden. Leek me erg leuk. Dat kon, maar aan me lunch kon niks veranderd worden tenzij ik Accounting liet vallen. Maar dat wilde ik niet want dat zou goed zijn voor mijn volgende studie.
Na de eerste schooldag was ik ongelovelijk moe. Ik had al wel weer zin in de volgende dagen. Zag alleen op tegen de lunch. Sonora vond op de 3e schooldag voor lunch een meisje die hier ook nieuw is en ook niemand had voor lunch, dus ik lunch met haar. En een jongen die ook nieuw is luncht ook met ons.
De rest van de week ging elke dag beter. En werd elke dag leuker. In elke klas ontmoet ik leuke mensen en gister zag ik in mijn lunch ook nog 3 leuke mensen waarmee ik zou kunnen lunchen dus dat is ook een opluchting. Al mijn docenten zijn erg leuk en ik vind mijn vakken leuk. Alleen US History en English is wel moeilijk! Als ze praten versta ik alles maar als we opdrachten uit het boek moeten maken is het nog echt moeilijk. Bij engels moesten we voor maandag een t-shirt van papier knippen en daarop je interesses laten zien. En dat presenteren. Dat ging prima en was leuk om te doen. Ik had o.a. europa erop geplakt en laten zien waar Nederland is.
Elke dag is het schoolrooster in Amerika hetzelfde. Mijn school begint om 8 uur en ik ben elke dag uit om half 3. De lunch duurt een half uur. En in de klassen zit je echt in rijen van 1 tafel.(wat trouwens ook niet echt helpt met het ontmoeten van klasgenoten)
Voor Spanish en art heb ik me eerste A’s al binnen. Dus dat begint goed. US History en English zal wel anders verlopen maar dat is geen probleem.
Inmiddels bleek dat ik, wat ze in accounting 1 hebben gehad, nog nooit gehad te hebben. Dus ben maandag begonnen aan accounting 1. Ik ben al bij en het is niet moeilijk. Ik kan er sneller doorheen gaan als ik wil dus misschien is dat een optie.
Na school kan ik gelijk de schoolbus pakken als ik geen cheer heb. Sonora heeft namelijk elke dag 3 uur volleyball training en Shawnea komt haar ophalen maar om 2 keer te rijden is nogal veel en dat snap ik. Ze brengt ons elke dag al naar school. Dat is al echt heerlijk, dat scheelt me een half uur. Dus als ik geen cheer heb loop ik naar de fitness en ga ik fitnessen en maak wat huiswerk. Of ik pak de schoolbus. Vrijdag voor het eerst de schoolbus genomen. Was wel grappig om te doen en op de terugweg ben ik een van de eerste stops dus duurt niet zolang.

Okee nu weer genoeg over school. Zaterdag was Shawnea jarig. Ze werd 41! Sonora had de hele dag een volleyball toernooi dus we vierde het een soort van zondag. Zondag ben ik eerst naar de kerk gegaan. Daarna geluncht bij noodle express en daarna naar het meer gegaan. Hayden Lake. Volgens veel het mooiste meer hier! We hadden de boot meegenomen en vaarden 2 a 3 uur. Ik ging samen met Sebra[nichtje van 8] op een band en Lexi[nichtje van 13] ging alleen op een andere. Het was erg leuk om te doen we hebben er gelachen. Daarna zijn we gaan zwemmen bij een ondieper stuk waar we konden staan. In het zand zit zoals ze het noemen ‘fools gold’ wat erg mooi glinsterde. Echt super mooi. We hebben echt veel plezier gehad! Daarna naar een ander stukje van het meer gevaren waar een strook zand was waar veel kinderen aan het spelen waren. Daarna had ik een meeting met mijn local representive en de exchange students in de buurt. Daar ontmoete ik weer the dutch girl en bleek er nog een meisje uit nederland te zijn! Echt SUPER raar om nederlands te praten. Steeds begin je in het engels en dan ohh we kunnen nederlands praten. We vonden het allemaal echt heel raar dus lag niet aan mij. En het is niet overdreven ofso! Haha. Rond Halloween heb ik weer een meeting met hun en dan moet je iets koken wat typish is voor jou land. Ik heb geen idee iets wat typish, leuk en lekker is! Kunnen jullie mij misschien helpen? En ik wil geen boerenkool met worst! Kan ook een toetje zijn ofso. Maakt niet uit.

En dan nu over cheerleaden! Maandag had ik weer training en daarna moest mijn team cheeren at the football game. Als ‘nieuwe’ moet je komen om te kijken. Het was erg leuk en gezellig! Woensdag had ik EINDELIJK me eerste echte practice. Telkens werd er kleding uitgedeelt wat veel te lang duurde of leerde varsity cheerleaders het ons. Het bleek dat we (de nieuwe) al bijna alle cheers kennen. Dus zodra de kleding binnen is kan ik gaan cheeren! Dat zal nog 1 week duren dacht ze. Elke keer dat jou team (voor mij Freshman & JV) een game hebben dan moet je of je cheerleading outfit of green, gold or white dragen naar school. Vrijdag had ik een football game van Varsity. Iedereen ging er naartoe en het was een hele happening! De schoolband zorgde voor leuke/vrolijke muziek, mascotte(echt lache en iedereen vind haar super cool), cheerleaders en mensen in de student court (studenten staan daar allemaal te swingen en te juichen als spirit voor school).

Ik heb het echt super druk, dus ik zet nu maar gewoon deze blog erop zonder foto’s. Dus wanneer ik tijd heb zet ik dat op picasa en stuur ik een nieuwe blog dat je de foto’s kan zien.

Heel erg bedankt voor al jullie reacties en mailtjes!

Veel Liefs uit Amerikaaa!

• 19 September 2009 - 07:35

Marjo:

Hoi Nikki,
    Dat jij het druk hebt is niet zo vreemd met al die uitstapjes. Zo zie je nog iets van de omgeving. Geniet ervan en ga ervoor !

• 19 September 2009 - 08:50

Jennifer:

Heey Nikki,

Lukt het Nederlans praten uberhaupt nog een beetje? Ik vond het na een week al moeilijk om normale zinnen te maken!

Typisch Nederlands: poffertjes:p

Geniet ervan!

Liefs Jennifer

• 19 September 2009 - 14:58

Kelly:

Zinzi heeft gelijk, zoals papa ragout maakt dan wat minder afslappen en dan kan je kroketten of misschien makkelijker bitterballen maken. Opa weet het recept wel.
    Toetjes kan ik je natuurlijk mee helpen en TIRAMISU is makkelijk en hun weten toch NIET dat het italiaans is.
    Het is echt geweldig wat je allemaal meemaakt, rustig aan anders word ik jaloers.!!!
    Groet, Dikke kus Kelly

• 19 September 2009 - 14:58

Kelly:

Appeltaart is ook te doen

• 19 September 2009 - 17:23

Oma Riet:

Nou prinses ,ik raak gewoon buiten adem als ik dit zo lees,komje ook nog aan slapen toe?maar je hebt ondanks dat het soms niet makkelijk is\was toch wel naar je zin en ik vind dat je het erg goed doet,in zo'n korte tijd al zo veel mensen gesproken ,knap hoor ,want je moet het wel zelf doen en je recept..Rolf Carmen en ik zijn vanmiddag Pannenkoek gaan eten ,ik denk dat ze dat daar ook nog niet van gehoord hebben,of ze moeten verder zijn dan Australie,eeeen je hebt natuurlijk heel veel soorten.maar je hebt ook al goede raad gekregen en kunt nu uitzoeken ,veel plezier met je kookkunst,knuffel ome Riet

• 20 September 2009 - 19:41

Thilly & Marianne:

go with the (american) flow!! Zo te zien lukt het je al aardig in zo'n korte tijd!!

• 21 September 2009 - 10:26

Eva:

Hoi Nikki,
    Dat je nog tijd hebt om zo'n lang verhaal op je blog te zetten. Ik denk dat je hooguit 3 uurtjes hebt om te slapen? Ieder dag zoveel bezigheden, dat past toch niet allemaal in een dag van 24 uren? Droom je al in het engels? Ik kan me voorstellen dat je inmiddels steeds makkelijker spreekt in english zonder steeds over formulering na te denken? Straks ga je ons nog in het engels je verhalen schrijven. Goeie oefening!! Of in het Spaans hi hi.
    En wat het recept betreft....leuk om de ene keer iets te kiezen waarvan je kan zeggen 'dit recept komt van mijn vader, of van mijn opa/oma'. Dan kan je daarbij vertellen hoe dat in z'n werk gaat en bi welke gelegenheden dat gegeten wordt. Ben je vast goed in om er een leuk verhaal aan te koppelen.
    Liefs van Eva

• 24 September 2009 - 17:46

Ron:

Limburgse vlaai.Hey Nikki, leuk al die verhalen en ik kan begrijpen dat mensen schrijven haal je nog wel adem. Wat een druk leven daar, maar je bent er blij mee. Leuk voor je en dat zal ik weer tegen je foto zeggen bij Hayo en Samantha en ik moet je de groeten doen van Conny. Dag Nikki en geniet van deze momenten.

• 24 September 2009 - 20:59

Rietje:

He nichtje,
    Leuk om je verslagen te lezen en begrijpelijk dat je moe bent van de hele dag engels praten.
    Dat er zo veel moois te zien is daar in de buurt is boffen he.
    Het weer is zeker erg warm daar met al dat water en zwemmen.
    Een ideetje over een echt hollandsrecept.Wat dacht je van oliebollen??
    Kus van ons en tot horens.